Park Village Océlandes

Vakantiepark in Les Landes - Saint Julien en Born - Zuid-West Frankrijk

Omgeving

Zonsondergang in Les Landes

Wat is er te doen in de omgeving:

Surfen – Ecomuseum van MarquèzeKanovarenFietsenGolfenPaard- en ponyrijdenWandelenPyreneeënDune du PilatGrottenPetit Train de La RhuneCourant d’HuchetJungle ParkMarktenZoo de LabenneAquaParkAdrenaline ParcLac de Léon

Het weer in Les Landes
Het aangename klimaat van de Atlantische kust wordt getypeerd als een zeeklimaat met veel zon (zonder benauwende hitte) en wat minder regen. Juli en augustus gelden als de zonnigste maanden, maar de voor- en nazomer (mei/juni en september/oktober) zijn overwegend behaaglijk van temperatuur. Een onweersbuitje met regen komt soms snel op en verdwijnt even snel weer. Een bewolkte dag is geen uitzondering, maar de temperatuur blijft dan toch aangenaam.

Omgeving van Village Océlandes
In de directe omgeving vindt u de dorpen St. Julien en Born, Contis-Plage en Lit-et-Mixe. Iets verder gelegen Léon en Mimizan met het bijbehorende Mimizan plage. In deze dorpen vindt u een verscheidenheid aan winkels en gezellige restaurants. In de zomer zijn er diverse markten met lokale producten

Op loopafstand van Village Océlandes kunt u goed eten in Auberge-du-Born.

Gezellige badplaatsen
Mimizan, Vieux Boucau, Hossegor, Capbreton (o.a. vismarkt) en St. Jean de Luz.

Frans Baskenland
Frans Baskenland biedt een prachtige natuur met een geheel eigen cultuur, taal, vlag en architectuur. Er zijn veel leuke plaatsjes om te bezoeken, van heel klein tot bekendere steden als Dax, St. Jean Pied-de-Porte, Biarritz en Bayonne.

Biarritz
Biarritz is hét surfmekka van zuid-west Frankrijk.  Ook bekend om het 100 jaar oude Casino Barrière en de buitenverblijven waar de aristocratie en de Parijse jetset begin 20e eeuw graag verbleef.

Bayonne
Bayonne is de hoofstad van Baskenland en ligt aan de rivier de Adour.  Delen van oude muren rondom het oude centrum, gebouwd in de 15e eeuw,  staan op de lijst van Wereld Erfgoed Unesco. De stad is een echte ontdekstad.  De kathedraal, Sainte-de Marie de Bayonnne, staat op de pelgrimsroute naar Santiago de Composttelle, en is onderdeel van de werelderfgoedinschrijving pelgrimsroutes in Frankrijk.  Maar je kunt er ook heerlijk eten. Probeer de lokale ‘Jambon de Bayonne’.

Saint Jean de Luz
Het Franse equivalent van Scheveningen. Drukke badplaats waar Louis – XIV (de Zonnekoning) trouwde met Maria Theresia van Spanje. Na hun huwelijk werd de poort van de kerk waar ze trouwden, dichtgemetseld zodat er na hun niemand meer kon trouwen.

De “mooiste dorpen route”
Richting Spaanse grens passeer je het ene na het andere dorpje. Het bekendst is Espelette, waar een variëteit van de rode peper de specialiteit is. Iedereen heeft wel een akkertje en de vuurrode pepers hangen te drogen aan de gevels. Het lokale pepertje is licht pikant en wordt vooral gemalen verkocht, maar er wordt ook gelei en confituur van gemaakt.
Espelette ligt op een kronkelende weg met de meest bezienswaardige dorpjes van het Baskenland: Ascain, Ainhoa en Saint Peé de Nivelles, met op de achtergrond het silhouet van de Pyreneeën. Ainhoa telt één hoofdstraat vol tegen elkaar gebouwde 17de- en 18de-eeuwse roodwitte huizen en een plein met de kerk, het gemeentehuis en het peloteveld.

Nog zo’n dorp is Sare, dat prachtig afsteekt bij de landelijke omgeving. Typisch voor de streek zijn de ‘Ventas’ of ‘Bentas’ (Baskisch), vroegere smokkelhutten tussen Frans en Spaans Baskenland waar je zowat alles in één hebt: winkels, snackbars, souvenirs en Baskische specialiteiten. De bekendste stop is Venta Berrouet op de weg naar Sare.

Download de brochure

[table “1” not found /]