Village Océlandes

Vakantiepark in Les Landes - Saint Julien en Born - Zuid-West Frankrijk

Les Landes

Les LandesVillage Ocelandes ligt in Les Landes; deze streek maakt deel uit van de regio Aquitaine welke uit 5 departementen bestaat (Landes, Dordogne, Gironde, Lot-et-Garonne en Pyrénées Atlantiques).  Het ligt aan de golf van Biskaje en bestaat uit ca. 6000 km2 bos.

Van oorsprong is Zuid West Frankrijk een gebied met wilde paarden, ontoegankelijke moerassen en onbegaanbare paden. Dit heeft plaats gemaakt voor een goede infrastructuur, echter met behoud van ruimte en rust. Het kustgebied (Côte d’Argent) bestaat uit een bijna 230 km lang, prachtig breed zandstrand met indrukwekkende golven. De gebieden waar gezwommen kan worden, worden intensief bewaakt, waardoor ook kleine kinderen vertrouwd kunnen zwemmen en spelen.
Achter de duinen liggen een aantal grote en kleinere meren, die vrijwel iedere vorm van watersport mogelijk maken.

 

Het weer in Les Landes:

Het aangename klimaat van de Atlantische kust wordt getypeerd als een zeeklimaat met veel zon (zonder benauwende hitte) en wat minder regen. Juli en augustus gelden als de zonnigste maanden, maar de voor- en nazomer (mei/juni en september/oktober) zijn overwegend behaaglijk van temperatuur. Een onweersbuitje met regen komt soms snel op en verdwijnt even snel weer. Een bewolkte dag is geen uitzondering, maar de temperatuur blijft dan toch aangenaam.

 

Activiteiten:

 

 

Omgeving van Village Ocelandes

In de directe vindt u de dorpen Saint Julien en Born, Contis-Plage en Lit-et-Mixe. Iets verder gelegen zijn Mimizan en het bijbehorende Mimizan plage. In deze dorpen vindt u een verscheidenheid aan winkels en gezellige restaurants. In de zomer zijn er diverse markten met vele lokale producten.

 

Auberge du born

Auberge du born

Op loopafstand van Village Ocelandes kunt u heerlijk eten in Auberge-du-Born.
32 Route du Nel
40170 Saint Julien en Born
Tel. : +33 (0)5 58 42 52 03

 

 

 

Plaatsen die een bezoek waard zijn:

Cultuurrijke steden zoals Dax, Bayonne, Biarritz, St. Jean Pied-de-port, en Bordeaux. Ook Lourdes is het bekijken waard.

Bayonne is de hoofstad van Baskenland en ligt aan de rivier de Adour.  Delen van oude muren, gebouwd in de 15e eeuw, rondom het oude centrum zijn beschermd omdat zij op de lijst van Wereld Erfgoed Unesco staan.
De kathedraal, Sainte-de Marie de Bayonnne, staat op de pelgrimsroute naar Santiago de Composttelle, en is onderdeel van de werelderfgoedinschrijving pelgrimsroutes in Frankrijk.

 

Gezellige badplaatsen:

Mimizan, Vieux Boucau, Capbreton en St. Jean de Luz.