Village Océlandes

Vakantiepark in Les Landes - Saint Julien en Born - Zuid-West Frankrijk

Les Landes

Les LandesVillage Ocelandes ligt in Les Landes; deze streek maakt deel uit van de regio Aquitaine welke uit 5 departementen bestaat (Landes, Dordogne, Gironde, Lot-et-Garonne en Pyrénées Atlantiques).  Het ligt aan de golf van Biskaje en bestaat ui ca. 6000 km2 bos.

Van oorsprong is Zuid West Frankrijk een gebied met wilde paarden, ontoegankelijke moerassen en onbegaanbare paden. Dit heeft plaats gemaakt voor een goede infrastructuur, echter met behoud van ruimte en rust. Het kustgebied (Côte d’Argent) bestaat uit een bijna 230 km lang, prachtig breed zandstrand met indrukwekkende golven.

Het is dan ook niet toevallig dat steeds meer mensen deze streek ontdekken als ideaal vakantiegebied in alle seizoenen. Achter de duinen liggen een aantal grote en kleinere meren, die vrijwel iedere vorm van watersport mogelijk maken.

Het klimaat in Les Landes:

Het aangename klimaat van de Atlantische kust wordt getypeerd als een zeeklimaat met veel zon (zonder benauwende hitte) en wat minder regen.

Juli en augustus gelden als de zonnigste maanden, maar de voor- en nazomer (mei/juni en september/oktober) zijn overwegend behaaglijk van temperatuur. Een onweersbuitje met regen komt soms snel op en verdwijnt even snel weer. Een bewolkte dag is geen uitzondering, maar de temperatuur blijft dan toch aangenaam.

Strand / meren:

Het kustgebied bestaat uit brede stranden, waarboven de indrukwekkende golven plaatselijk meters kunnen uitrijzen. Perfect voor surf-riding! De gebieden waar gezwommen kan worden, worden intensief bewaakt, waardoor ook kleine kinderen vertrouwd kunnen zwemmen en spelen.

Watersport:

De vele binnenmeren maken iedere vorm van watersport mogelijk; de Atlantische Oceaan is een waar surfparadijs.

Zwemmen:

In de directe omgeving liggen een aantal meren die geschikt om in te zwemmen; bijv. het Lac de Leon is een bewaakte strandje wat langzaam afloopt af, waardoor ook geschikt voor jonge kinderen.

Village Océlandes beschikt over een gemeenschappelijk zwembad (200 m2) met zonneterras, peuterbad en ligweide.

Boottochten:

Vanuit St. Julien en Born kan men een 2½ uur durende boottocht maken over de Courant de Contis tot in de buurt van Contis plage. Voor terugvervoer wordt gezorgd. Men wende zich hiervoor tot M. Jean Caliot in Cusson/ St. Julien en Born. Nabij camping “Lou Puntaou” in Leon worden boottochten van enkele uren georganiseerd over de Courant d’Huchet door een schitterend natuurgebied. Vroeg boeken is noodzakelijk: Bureau de bateliers.

(Wild) water kano varen:

In St. Michel-Escalus kan men kajaks en kano’s huren. U wordt, na degelijke instructie, met een busje stroomopwaarts gebracht en maakt dan een tocht van circa 1½ uur.

Paardrijden:

Aan de weg naar het Lac de Léon is een paarden- en ponyverhuurbedrijf. Er kunnen diverse tochten van één of meerdere uren door de bossen en langs het meer gemaakt worden. Tevens kan bij Contis Plage paardgereden worden.

Fietsen:

Een fietstoch door de geurende pijnboomwouden is een ware belevenis. Les Landes biedt u een schitterend fietsparcours en is bij uitstek geschikt om fietstochten te maken vanwege het licht glooiende landschap. U ontdekt in de uitgestrekte bossen leuke dorpen en buurtschappen. Fietsen kunnen op diverse plaatsen worden gehuurd.

Golf:

Het internationale golfterrein (18 + 9 holes) “Cote d’Argent” in Moliets ligt in een prachtige omgeving onder dennen en nabij de oceaan. Er zijn in een straal van 50 km. 5 golfbanen ter beschikking.

Tennis:

In Moliets Plage vindt u naast het buiten div. tennisbanen en de mogelijkheid tot binnentennis.
Village Ocelandes beschikt over een eigen tennisbaan.

Plaatsen die een bezoekje waard zijn:

Cultuurrijke steden zoals Dax, Bayonne, Biarritz, St. Jean Pied-de-port, en Bordeaux. Ook Lourdes is het bekijken waard.

Gezellige badplaatsen:

Mimizan, Vieux Boucau, Capbreton en St. Jean de Luz.

Autotochten:

Met de auto maakt u door het noordelijk deel van de Spaanse Pyreneeën schitterende tochten. Bij enkele grensovergangen zijn diverse winkels, waar voor aantrekkelijke prijzen zaken zoals leer en drank te koop zijn: bijv. Col d’Ibardin (richting San Sebastian, na St. Jean de Luz afslag Urrugne).